Kamperen in de winter

Wie mij ooit verteld zou hebben, dat ik zou gaan kamperen in de winter, zou ik echt voor gek verklaard hebben. Kamperen leuk. Maar niet als het koud is of als het slecht weer is. Ik heb heus weleens 2 weken in de regen met mijn tentje op een camping gestaan om te bedenken dat ik dat nooit meer zou doen. Tel daar bij op dat ik echt de grootste koukleum ben die er maar bestaat. Echter heb ik onlangs tóch een paar dagen gekampeerd op een winter pop-up camping. Deze trok wel heel erg mijn aandacht en móest ik naar toe!

 

 

Winterwoods is namelijk niet zomaar een camping: het is een wildlife beleving! Een yurtlife experience, maar ook een reis naar binnen. Er is alleen maar positiviteit en liefde. Je leeft voor een paar dagen in een heerlijke bubbel, waar je het liefste nooit meer uit komt. 

 

We sliepen in een tradiotionele Mongoolse yurt, van origine door nomaden gebruikt om rond te trekken over de toendra´s. De yurt was ook traditioneel ingericht en werd verwarmd door een hout gestookte kachel. We hadden heerlijke bedden met warme dekens die we ook heel hard nodig hadden. Want de nachten zijn behoorlijk koud, zelfs met alle extra kleding en thermokleding aan. 

 

We gingen back to basic, want het hout voor de kachel moesten we wel eerst zelf hakken. Iets wat ik nog nooit gedaan had in mijn leven. Na een introductie hoe je dit moest doen en vooral de veiligheidsregels die je in acht moest nemen (het hakken moesten we geheel op eigen risico doen), mochten we zelf met een bijl aan de slag. Even het gevoel een beetje krijgen, maar daarna ging het eigenlijk heel goed. En kwam ik erachter dat ik dit hartstikke leuk vind! Het was een fijne bezigheid: lekker uit het hoofd en fysiek bezig zijn. Focus op het hakken en gaan.

 

Het hout hadden we ook nodig om het kampvuur aan te steken om ons potje eten te koken.

Er was yoga, meditatie en een heerlijke sauna. Heerlijk om je dag af te sluiten met een meditatie en een sauna. En heerlijk om je ochtend te beginnen met yoga.

 

Op de tweede dag hadden we twee grote uitdagingen staan. Twee extremen op één dag: ´s ochtends extreme kou met de koude training en ´s avonds extreme hitte met de zweethut ceremonie. Mijn ervaringen hierover deel ik in een aparte blog. Onze fantastische dagen hebben we afgesloten met een hike in de mooie bossen van Drenthe. Want de omgeving is werkelijk prachtig.

 

Winterwoods was een mooi avontuur. Een wildlife experience in een yurt, maar bovenal een hele mooie spirituele reis met nieuwe inzichten en een flinke dosis hernieuwde energie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.