Zoals Shakespeare ooit zei...

William Shakespeare (1564-1616) was niet alleen de bekendste Engelse toneelschrijver, dichter en acteur; zijn uitspraken zorgen vandaag de dag nog steeds voor veel inspiratie om een gelukkiger en wijzer leven te leven. In deze blog duiken we eens in dit gedachtegoed! 


Want zoals Shakespeare ooit zei: 


´I always feel happy. You know why?

Because I don´t expect anything from anyone. Expectations always hurt.

Life is short, so love your life, be happy and keep smiling´

 

 

Life is short, so love your life
Het leven duurt niet eeuwig. Voor je het weet, is het voorbij. Je kunt maar beter genieten. Doe leuke dingen en wees verliefd op je eigen leven. Kijk terug op mooie herinneringen en niet op problemen.

Be happy and keep smiling.
Wees gelukkig. Met een glimlach op je gezicht, krijgen negatieve emoties geen kans. Probeer het maar eens! Boos zijn met een glimlach op je gezicht, lukt gewoonweg niet.

Live for yourself
Voor wie ben je hier? Wiens leven leef je? Jouw leven of die van een ander? Je kunt het onmogelijk iedereen naar de zin maken. Er zal altijd wel iemand zijn die er iets van vindt. Het is jouw leven, jouw pad. Leef daar naar. De ander leeft zijn leven en maakt zijn keuzes. Jij de jouwe.

 

Nothing is good or bad, but thinking makes it so

Niets heeft een betekenis, behalve de betekenis die we er zelf aan geven.

 

Before you speak, listen
Voordat je iets zegt of reageert, luister. Heb je de ander écht gehoord? Hoor je wat hij zegt? Of reageer je vanuit je eigen emotie en kaders? We reageren vaak, zonder de ander echt te horen en open te staan voor wat degene te zeggen heeft. Stel jezelf open en bekijk het ook eens vanuit een ander perspectief. Het zal je blik verruimen.

Before you spend, earn
Hoe zit het financieel met jou? Hou je elke maand toch weer een stuk maand over aan het einde van je salaris? Voordat je het uitgeeft, zorg dat je het eerst op je bankrekening hebt staan. Geef niet uit wat je niet hebt. Blokkeer je rekening voor rood staan. Het is een schijnveiligheid, waar je financieel niet beter van wordt. Ga geen onnodige leningen aan en weersta de verleiding van een creditcard. Wat je niet hebt, is er niet. Zorg ervoor dat je eerst de financiële middelen hebt.

Before you pray, forgive 
Vergeef de mensen om je heen. Het zal je leven verlichten en deuren openen voor nieuwe ontmoetingen en kansen. Boos zijn en blijven, is een negatieve energie en gaat je geen positief leven geven. Als je op een lage energiefrequentie blijft hangen, zal je alleen maar meer van datgene aantrekken wat je juist niet wil.

Before you hate, love
Om iets te kunnen haten, moet je er eerst van gehouden hebben. Remember that.

 

Before you quit, try. 
Voordat je iets kunt opgeven, moet je het eerst geprobeerd hebben. Geef jouw dromen niet op en leef je mooiste en gelukkigste leven! ♥ 

 

Before you die, live!

Geniet van je leven en zorg ervoor dat je leeft! Je gaat maar 1x dood, maar je leeft elke dag..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.