Sportieve uitdaging 2023 is een feit!

Elk jaar doe ik samen met een vriendin een sportieve uitdaging. Bewegen en sporten is gezond op elk vlak. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, vermindert stress en heeft een positieve werking op laaggradige ontstekingen. Mentaal verlaagt het depressieve gevoelens of sombere gedachtes en verhoogt het je energieniveau. Door te sporten maak je je het gelukstofje aan, waardoor je in een hogere vibe komt.

 

Zelf vind ik het altijd extra motiverend om mijn sportieve uitdaging te koppelen aan een goed doel. Elk jaar kiezen we een nieuw doel uit en halen we hier geld voor op. Een win-winsituatie!

 

Dit jaar deden we mee aan de Staprilchallenge. De hele maand april hebben we onze stappen gezet voor Het Vergeten Kind. 100.000 Kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen en strijdt voor een liefdevolle en stabiele omgeving waarin zij zich goed kunnen ontwikkelen. Zodat ze een positieve ervaring opdoen en echte aandacht krijgen, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en weer zelfvertrouwen krijgen.

 

Het doel was:

  • 10.000 stappen per dag
  • 300.000 stappen in de hele maand
  • €500 samen ophalen

 

Door regen, wind en op mooie zonnige dagen gelopen. Alles kwam voorbij. Soms ook zelfs onweer of hagel. We hebben op mooie plekken gelopen. Gewoon in onze eigen stad, door nationale parken, heerlijk op de Veluwe, urban art route gevolgd en door de Drentse bossen gedwaald, het indrukwekkende Kamp Westerbork bezocht en het eigenzinnige dorpje Orvelte.

 

We hebben ons streefbedrag behaald! In totaal hebben we €613 opgehaald voor dit mooie doel. Dankzij iedereen die ons in deze uitdaging heeft gesteund en heeft willen doneren. Zonder hen hadden we dit uiteraard niet kunnen doen.

 

En wat hebben we dan gelopen?

Ik heb in totaal 516.583 stappen gezet. Dit is 387,5 km. Emmy heeft in totaal 441.548 stappen gezet en dat is 331 km.

Met alle deelnemers samen is er €55.934 opgehaald en hebben we met elkaar 184.754.974 stappen gezet.

 

Missie geslaagd!